Sulis

Ik ben Sulis Hukkelhoven, geboren in Indonesië, als 2-jarig meisje geadopteerd en in een Nederlands gezin terecht gekomen. Dit heeft voor mij als kind best wat impact gehad. Wat ik me daar van terug kan halen is dat ik de reis naar Nederland over me heen heb laten komen. De hele reis heb ik niets gezegd en stilletjes op schoot gezeten. En de reis is 14 uur lang vliegen. In het nieuwe gezin zal ik vast blij en warm onthaald zijn maar dat kan ik me verder niet herinneren. Ook over mijn verdere kinderjaren kan ik me weinig herinneren of die zijn diep weggestopt. Alleen enkele speelmomenten en dat ik me als kind van binnen vaak anders en alleen voelde. En ik groeide vanzelf mee binnen het gezin. Nu ik ouder ben, ben ik er pas bewust van geworden waar dingen vandaan komen.

Mijn adoptie ouders hebben naar hun weten geprobeerd mij het beste te geven en willen voorbereiden op de toekomst. Ze hebben dat gedaan vanuit hun intentie hoe zij dachten dat het goed was. En ik heb dat kunnen meenemen naar de zelfstandige vrouw die ik nu ben. Waar ik nu voor kort tegenaan liep, was dat gevoel wat ik dus blijkbaar als kind al had. Dat gevoel dat ik anders was, het stukje echt thuisgevoel moeten missen. Dat heb ik nooit kunnen uiten en daar ook nooit met iemand echt over kunnen praten. Als ik daar nu op terugkijk, hoe fijn zou het zijn geweest dat daar in mijn jeugd met mijn adoptie ouders wel de ruimte voor was geweest? Het kind van vroeger in mij zegt: “Ik besef niet bewust wat er in me omgaat. Maar zou het heel fijn vinden als je naar mij ‘luistert’ waar ik als kind tegenaan loop.”

Wat zeker aan mijn ontwikkeling heeft bijgedragen is dansen. Ik dans vanaf m’n 4e levensjaar. Ik kon er mijn gevoelens in kwijt en dans nu nog steeds. Het heeft me geleerd gevoelens een plekje te geven, bewustwording, relativeringsvermogen en mijn zelfstandigheid te ontwikkelen. Ik heb dan ook mijn Pabo opleiding onderbroken zodat ik eerst mijn droom kon volgen om professioneel modern danser te worden. Mensen te inspireren met mijn kracht en motivatie.

Na m’n danscarrière ben ik het bedrijfsleven in gegaan als klantenservice medewerker en doorgegroeid als coach en trainer. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan. Door m’n affiniteit om mensen verder te willen helpen, kinderen altijd heb willen ondersteunen in hun ontwikkeling en dat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk een prettig thuisgevoel is, volg ik nu mijn volgende droom: Als gediplomeerd Coach & Kindercoach basisschool kinderen een steuntje in de rug te geven tijdens hun ontwikkelingen. En ouders inzichten aan te reiken om hun kinderen een fijne liefdevolle basis te kunnen meegeven. Daarnaast ben ik jaren werkzaam als zorgbegeleider binnen het onderwijs en gezin. Daardoor veel ervaring in gedrags- en ontwikkelingsproblemen o.a. ADHD, ADD, ASS en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, ontwikkelingsachterstand en/of psychische beperking.

Ik coach met spel, beweging en dans vanuit mijn overtuiging dat dit essentieel is bij de groei van kinderen. Zij leren met hun natuurlijke speelsheid om de wereld te ontdekken. Naar mate we opgroeien, verdwijnt dat steeds meer naar de achtergrond. We handelen steeds meer vanuit ons hoofd. Terwijl kinderen juist bewegend beter leren. Belangrijkste is kijken, luisteren en nieuwsgierig zijn om te coachen vanuit het kind zelf.

Van daaruit is mijn praktijknaam “Oase” ontstaan. Een oase is een geïsoleerde plaats met water en vegetatie waar landbouw mogelijk is dankzij de aanwezigheid van water dat afkomstig is van een ondergrondse bron (Wikipedia). De betekenis van oase vind ik een mooie vergelijking bij de ontwikkeling van je eigen krachtbron. Het goed verzorgen en het voeden van deze bron, zorgt ervoor om volwaardig tot bloei te komen. OASE betekent voor mij:

 • Opgroeien
  Oplossingsgericht ondersteunen van kinderen tussen 6 en 12 jaar bij het begrijpen en uiten van hun gevoelens en leren van (nieuwe) vaardigheden. Coaching op maat door uit te dagen vanuit eigen kwaliteiten. En aan ouders inzichten bieden om beter te kunnen aansluiten bij de unieke leerbehoeften en ontwikkeling van het kind.
 • Adoptie
  Hulp en inzichten bieden rondom adoptievraagstukken zoals hechting, identiteit, emoties, ontwikkeling en opvoeding. Samen op zoek naar acceptatie, balans en hechtere band met jezelf en elkaar.
 • Scheiding
  Begeleiden van kinderen tussen 6 en 12 jaar tijdens een scheiding met dilemma’s over loyaliteit en omgang richting beide ouders of worstelen met emoties en gevoelens. Een luisterend oor bieden in een stressvolle periode en bij veranderingen.
 • Evenwicht
  Ondersteunen bij het ontdekken van jezelf om beter in evenwicht te zijn. Hoe mooi is het om te mogen zijn wie je bent en dat jij je verder mag ontplooien in je eigen identiteit en persoonlijke groei!