De beste wensen, het nieuwe jaar is begonnen!

Als ZBO’er heb ik nog een weekje vakantie. Maar voor m’n praktijk wel weer aan de slag. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik wel even moeite had om weer op te starten. Maar dan nu weer met een frisse blik begonnen. En wat heb ik er een zin in! Want ik heb me voor dit jaar voorgenomen om verder te bouwen aan het bewegend leren voor kinderen op basisscholen en thuis.

Afgelopen jaar heb ik veel situaties gezien en meegemaakt bij huisbezoeken en in de klassen. Ik zie hoe kinderen leren en wat ze daarin lastig vinden. Zowel thuis als op school wordt er best wat van ze gevraagd. Ze hebben een vol dagprogramma, krijgen de nodige regeltjes en taakjes te leren.
Dit is aan de ene kant goed voor het leren van grenzen, geven van duidelijkheid en structuur. En aan de ander kant zie ik dat kinderen daar moeite mee hebben, snel hun focus verliezen en dan niet stil kunnen blijven zitten. Op zulke momenten wordt veel vanuit het hoofd gevraagd. Terwijl het kind nog van nature erg speels en beweeglijk is. Het is belangrijk om naast het ‘denken’ ook te leren vanuit het ‘voelen’ en dit goed te ontwikkelen. Doordat een kind lijfelijk bezig is, zal het vanuit deze ervaring leren en oplossingen bedenken.

Dus de komende tijd ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuw bewegend leren programma ter aanvulling op het schoolleren. Het plan is dat je je eind januari voor dit nieuwe programma kunt aanmelden. Al geïnteresseerd, wil je je alvast aanmelden of heb je vragen? Je mag me altijd contacten. De reguliere ‘Samen Sterk’ workshop op zaterdag starten vanaf 12 januari weer. En voor een 1-op-1 traject voor je kind ben ik weer beschikbaar.