Last van buikpijn?

Dat kan uiteraard diverse oorzaken hebben. Kinderen geven wel eens aan dat ze buikpijn hebben. Naast het achterhalen waar het vandaan komt, is het fijn om de fysieke pijn te verlichten. Hiervoor kun je de volgende oefening doen:

Laat je kind op de rug liggen en beide handen rondom de navel op de buik leggen. Jij legt een hand daar bovenop. “Stel je voor dat de buik een ballon is. Die gaan we opblazen en weer leeglaten”. Langzaam haalt je kind adem door de buik, de ballon vullen met lucht. Houd de lucht 5 seconden vast. Laat dan langzaam de lucht weer uit de ballon. Houd 3 seconden vast. Om vervolgens de ballon weer te vullen, herhaal dit 4x. Draai dan samen de handen linksom in cirkels een paar keer over de buik. Hierna kun je de ademhalingsoefening nog eens herhalen. Sluit altijd af met een diepe in- en uitademing.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.